Barista cursussen en opleidingen in één oogopslag

Vergelijk verschillende aanbieders van studies voor Barista

Barista
| Thuisstudie
€ 299,00
Barista
| Thuisstudie
€ 299,00
Barista
6 maand | Thuisstudie
€ 399

Alles over de opleiding Barista

Ben je niet alleen een koffielover, maar ben je altijd al gefascineerd geweest over hoe je favoriete barista dat kopje koffie bereid? Dan is de opleiding barista helemaal iets voor jou. Een goede kop koffie vraagt niet alleen de nodige kennis, maar ook passie voor het vak. Met de kennis die je opdoet tijdens deze cursus leer in een mum van tijd een espresso, cappucino of latte macchiato zetten. Zo ben je helemaal klaar om jouw eigen hippe koffiezaak te starten.

Wat leer je tijdens de opleiding Barista?

Tijdens de cursus leer je werken met professionele toestellen om koffie te zetten. Zo kom je te weten hoe je welke koffie moet zetten. Je kent het toestel na een tijd vanbuiten waardoor je perfect de koffiesoorten kan bereiden. Niet alleen leer je er hoe je de koffie maakt, je krijgt een uitgebreide cursus binnen de opleiding die je kennis laten maken met latte art. Zo maak je dat ene kopje koffie net iets bijzonderder. Daarnaast zal je ook meer te weten komen over welke verschillenden smaken en aroma’s samengaan.

Bovendien krijg je ook handige tips mee van professionele docenten uit het werkveld over hoe je een koffiebar kan starten. Denk maar bijvoorbeeld aan hoe je de professionele toestellen moet onderhouden of hoe je überhaupt een business plan voor een koffiehuis op poten zet. Ook zal je meer te weten komen koffiebonen hun variëteit en intensiteit afhankelijk van hun origine. Je wordt daarnaast op de hoogte gebracht van de laatste trends in de koffie-industrie. Zo ben je helemaal mee voor wanneer je je eigen zaak wilt starten.

Wat kan je na de cursus Barista

 • Je weet hoe je verschillende soorten koffie kan zetten. Dat gaat van een latte met een laagje karamel tot een stevige espresso
 • Je kan de kopjes presenteren als een ware kunst dankzij je latte art opleiding
 • Je weet als geen andere welke aroma’s ideaal zijn en welke smaken samengaan
 • Je kan perfect de professionele toestellen hanteren om koffie te bereiden
 • Je onderscheid makkelijk verschillende koffiesmaken
 • Je weet koffiebonen het beste zijn om een bepaalde intensiteit te hebben
 • Je bent op de hoogte van de laatste koffietrends
 • Je kent de tips & tricks vanbuiten zodat je makkelijk weet hoe je een eigen koffiehuis start

Waar kan je aan de slag met een cursus Barista

Opleiding barista thuisstudieMet deze professionele cursus kan je aan de slag in een koffiezaak naar keuze. Heb je er altijd al van gedroomd om je eigen koffiezaak te openen? Dan kan je uiteraard ook starten als zelfstandige. Je krijgt bijzonder veel tips over hoe in de praktijk jouw eigen zaak kan starten. Bovendien ben je steeds mee met laatste trends, die je dan ook meteen in jouw koffiehuis kan uitspelen.

Met de kennis die je opdoet tijdens deze cursus kan je andere mensen wegwijs maken in de koffiewereld. Zo kan je anderen bijvoorbeeld professioneel advies geven over hetgeen waarin jij je verdiept hebt. Uiteraard kan je ook verschillende workshops organiseren. Zo kan je bijvoorbeeld anderen leren hoe ze een kei worden in latte art. Op de manier kan je jouw liefde en passie voor koffie doorgeven aan anderen.

Hoeveel kost een opleiding als Barista

Een opleiding om een echte barista te worden via dit platform bestaat uit 8 lessen van drie uur. Je gaat telkens aan de slag in een echt koffiehuis om zo meteen praktijkervaring op te doen. Het materiaal om de koffie te bereiden wordt volledig door de opleidingsverstrekker voorzien. Denk maar aan de professionele koffietoestellen en de koffiebonen. Al het ander cursusmateriaal is voor jou beschikbaar op de eCampus. Bovendien wordt je gedurende je hele opleiding ondersteund door kwaliteitsvolle onderwijzer met jaren ervaring in het vak. Voor dat totaalpakket betaal je dan zo’n € 495 euro.

Voordelen van de opleiding Barista

 • Je krijgt les van experten uit het veld die al jarenlang gepassioneerd zijn door koffie
 • Je wordt meteen ondergedompeld in de praktijk, waardoor je sneller de gang van zaken leert
 • Je kan op een korte tijd je diploma als barista behalen
 • Je hebt helemaal geen voorkennis nodig aangezien de cursus beetje bij beetje opbouwt
 • Je hebt de mogelijkheid om nog extra praktijkervaring op te doen door een stage te lopen van 300 uur bij je favoriete koffiehuis

Mijnstudie.be

Over ons
Blog
Contact
Privacy