Nagelstyliste cursussen en opleidingen in één oogopslag

Vergelijk verschillende aanbieders van studies voor Nagelstyliste

Nagelstyliste
9 maand | Thuisstudie
€ 369
Nagelstyliste
7 maand | Thuisstudie
€ 458,9

Opleiding & Thuisstudie Nagelstyliste

Van handen en nagels kan er snel afgeleid worden hoe verzorgd iemand is. Zijn ze goed verzorgd? Dan wordt er meteen een goede indruk gemaakt! Met een simpele manicure komt men al heel ver, maar voeg een leuk kleurtje of design toe voor wat extra flair. Daarom bezoeken veel mensen een nagelstyliste. Niet enkel om de nagels te verzorgen en te versieren, maar ook om advies te krijgen over wat het beste bij hen past. Ben jij sociaal, creatief en nauwkeurig? Dan is een job als nagelstyliste misschien wel iets voor jou. Door een opleiding Nagelstyliste te volgen leer je vanalles over nagelstyling bij, zodat je de handen van jouw klanten er stralend kan laten uitzien.

Wat doe je bij de opleiding Nagelstyliste?

Na een cursus Nagelstyliste kan je de nagels van klanten tiptop in orde brengen. De cursus begint met de basis van de anatomie van de handen en nagels. Hierbij is het ook belangrijk om steeds veilig en hygiënisch te werk gegaan, dit komt ook aan bod in de opleiding. Als je dit allemaal onder de knie hebt, wordt er overgeschakeld naar het echte werk: de manicures. Je leert met verschillende materialen aan de slag te gaan, zodat je mooi gel- of acrylnagels kan plaatsen. Daarnaast leer je ook hoe je ze bijwerkt of verwijdert. Sommige mensen hebben dunne nagels, daarom krijg je ook les over nagelverstevingingen. Bij een manicure komen er ook tip verlengingen aan te pas, in de opleiding Nagelstyliste leer je hoe je deze voorbereidt en plaatst.

Natuurlijk is creativiteit ook heel belangrijk als Nagelstyliste. Daarom leer je verschillende technieken om nagels op een speciale manier te lakken: French manicure, ‘reverse’-techniek tips, baby-boom tips,.. Weet je niet wat deze termen betekenen? Maak je geen zorgen, na een cursus Nagelstyliste ken je ze allemaal en kan je ze op de nagels toepassen. Zo kan jij zorgen dat iedereen steeds de perfecte verzorgde manicure heeft die past bij eender welke gelegenheid.

Bij sommige cursussen krijg je zelf les over ondernemerschap, marketing en klantenservice. Wat moet ik doen om een eigen salon te starten? Hoe promoot ik mezelf als nagelstyliste? Hoe onderhoud ik mijn klantenbasis? Hoe ga ik om met lastige klanten? Dit zijn allemaal vragen waar je een antwoord op krijgt.

Wat weet je na afloop van een opleiding Nagelstyliste?

  • Als je klaar bent afgestudeerd als Nagelstyliste, ben je in staat om de nagels van klanten er stralend te laten uitzien:
  • Je hebt kennis van de basis manicure, zoals vijlen, weken, verzorgen en lakken.
  • Je herkent nagelproblemen en -afwijkingen en kan een goed advies te formuleren om deze te verhelpen.
  • Je kan gelnagels plaatsen, maar ook bijwerken of correct verwijderen en de oorspronkelijke nagel herstellen.
  • Je weet hoe je met vormen en sjablonen moet werken om tot een goed resultaat te komen
  • Je kan de juiste tip bij een verlenging kiezen aan de hand van de nagel en wensen van klant. Vervolgens kan je deze ook plakken, knippen en vijlen naar de juiste vorm.
  • Je hebt kennis van verschillende technieken en ontwerpen zodat je elke klant kan geven wat zij willen.
  • Je weet hoe je een als zelfstandige moet beginnen, aangezien je bij de meeste cursussen les krijgt over het starten, runnen en promoten van een eigen nagelsalon.

Welke beroepen kun je doen na de cursus Nagelstyliste?

thuisstudie nagelstyliste opleidingNa de cursus Nagelstyliste heb je dus alle vaardigheden om de manicures van klant goed uit te voeren. Daarom ben je onmiddellijk klaar om in een nagelsalon aan de slag te gaan. Maar ook de wellnesscentra breiden vaak hun aanbod uit met nagelstyling, waardoor ze ook hier op zoek zijn naar nagelstylistes. Begin je liever op jezelf? Dit kan zeker. In sommige cursussen komt de basis van een eigen zaak starten aan bod. Maar je kan ook eventueel een cursus die focust op zelfstandig ondernemen volgen, als dit niet in jouw opleiding Nagelstyliste is opgenomen. Je kan kan dus ook je eigen nagelsalon met gemak beginnen of nagelstyliste aan huis worden!

Mijnstudie.be

Over ons
Blog
Contact
Privacy