Binnenhuisarchitect cursussen en opleidingen in één oogopslag

Vergelijk verschillende aanbieders van studies voor Binnenhuisarchitect

Binnenhuisarchitectuur
12 maand | Thuisstudie
€ 198,9
Binnenhuisarchitectuur
12 maand | Thuisstudie
€ 319

Opleiding & Thuisstudie Binnenhuisarchitect

Smaken en kleuren verschillen, wordt er al eens gezegd. Maar deze veranderen ook. Het ene moment kies je voor een bepaald interieur, maar na enkele maanden of jaren bedenk je je toch. Het komt vaak voor dat men niet weet wat men precies wilt, dan wordt er een binnenhuisarchitect ingeschakeld. Ziet jouw eigen interieur er al stijlvol uit? Ben je constant bezig met wat er in jouw eigen ruimte kan verbeterd worden? Geniet je hiervan en wil je hiervan je werk makan? Dat kan als binnenhuisarchitect! Met de opleiding Binnenhuisarchitectuur wordt je klaargestoomd om andere mensen hun interieur onder handen te nemen.

Wat doe je bij de opleiding Binnenhuisarchitectuur?

Tijdens een cursus Binnenhuisarchitectuur leer je hoe je elke ruimte kan transformeren met een nieuw design. Je start met lessen over de geschiedenis van wonen, waarbij je verschillende woonstijlen leert kennen. Eens je deze stijlen kent, kan je een beter beeld vormen van hoe je een kamer kan inrichten. Hierbij is het natuurlijk om de juiste combinaties te maken, wat ook aan bod komt in deze cursus. Daarnaast moet je ook zeker rekening met kleuren, lichtinval en materialen. Hoe speel je op al deze elementen in? Hoe zorg je ervoor dat alles goed bij elkaar past? Dat leer je zeker in de opleiding Binnenhuisarchitectuur.

Natuurlijk is het ook belangrijk om jezelf goed te presenteren, daarom krijg je ook les over presentatietechnieken. Op deze manier kan jij duidelijk communiceren met en naar de klant. Overtuiging en transparantie is hier van belang. Maar ook projectbeheer wordt aangeleerd, zodat je elke project tot een smaakvol resultaat kan brengen. Ondertussen hou je niet enkel rekening met de smaak van de klant en het gebruik van de ruimte, maar ook met het budget en de timing dat op voorhand is opgesteld.

Daarnaast leer je ook wat moodboards zijn en hoe je sfeerbeelden kan verzamelen om het beeld van de klant naar een bord te verplaatsen.Je krijgt voorbeelden te zien, tezamen met de beste bronnen voor deze inspiratie. Bij deze job is het ook van belang om de laatste trends steeds in het oog te houden. Wederom krijg je hierover informatie en goede bronnen mee vanuit de opleiding. Als laatste krijg je les over verschillende 3D-illustratie programma’s. Deze helpen je bij het visualiseren en ontwerpen van ruimtes, gewoon van achter de computer.

Wat weet je na afloop van een opleiding Binnenhuisarchitectuur?

Als je de cursus Binnenhuisarchitectuur voltooid hebt, ben je in staat om een kamer goed in te richten:

 • Je leert hoe je met een ruimte moet omgaan, hoe je ze moet indelen of groter of kleiner kunt laten lijken door de inrichting.
 • Je leert verschillende kleuren te gebruiken en te combineren, maar tegelijk ook rekening te houden met de invloed van licht.
 • Je weet hoe je verschillende materialen moet gebruiken en combineren om een interessante kamer te creëren.
 • Je hebt kennis over verschillende woonvormen, woonstijlen en woontrends, hierdoor kan je elke klant verderhelpen.
 • Je kan moodboards maken, zodat je een goede indruk krijgt van wat de klant nu precies wilt.
 • Je kan met 3D-illustratie programma’s werken waardoor je een kamer kan inrichten op de computer en vanalles kan uittesten
 • Je kan op een overtuigende manier presenteren, alsook het project op een goede manier begeleiden.

  Welke beroepen kun je doen na de cursus Binnenhuisarchitectuur?

  opleiding binnenhuisarchitectuur thuisstudieOp de eerste plaats kan je natuurlijk beginnen als binnenhuisarchitect. Je kan deel worden van een architectenbureau, waar je het team kunt versterken met je kennis van interieurvormgeving. Maar je kan ook aan de slag als zelfstandige, waar je particulieren en bedrijven helpt hun oude kamer om te toveren tot iets nieuws. Toch zijn er ook nog andere opties. Met de kennis die je hebt dankzij de cursus Binnenhuisarchitectuur kan je ook voor woonbladen schrijven. Als laatste kun je terecht bij een makelaarskantoor als adviseur. Je kan dus nog enorm veel kanten uit na het afronden van de opleiding.

Mijnstudie.be

Over ons
Blog
Contact
Privacy