Digitale fotografie cursussen en opleidingen in één oogopslag

Vergelijk verschillende aanbieders van studies voor Digitale fotografie

€ 148,9
€ 249,00
€ 249,00
€ 249,00
€ 249,00
€ 249,00
€ 249,00
€ 249,00
€ 249,00
€ 249,00
€ 249,00
€ 249,00
€ 249,00
Digitale Fotografie Beeldbewerking
6 maand | Thuisstudie
€ 269
€ 299,00
€ 299,00
€ 995,00
€ 995,00
€ 995,00
€ 995,00
€ 995,00
€ 995,00
€ 995,00
€ 995,00
€ 995,00
€ 995,00
€ 995,00
€ 995,00
€ 1250,00
€ 1250,00

Alles over de opleiding Digitale Fotografie

Gepassioneerd door fotografie en wil je graag van je hobby je beroep maken? Of misschien maak je gewoon graag foto’s en wil je gewoon weten hoe zo’n spiegelreflexcamera werkt. Dan kan deze thuisstudie Digitale Fotografie iets voor jou zijn. Tegenwoordig legt iedereen beelden vast met zijn smartphone, maar daar heb je vaak niet alles in de hand: de compositie loopt fout, de belichting is niet goed of de foto is niet scherp. Met een professionele camera heb je die zaken wél in de hand en kan je meer uit je foto halen. Je kan spelen met licht, diepte en scherpte om de mooiste plaatjes vast te leggen. Deze cursus zal ervoor zorgen dat je alle mogelijke functies van jouw spiegelreflexcamera kent zoals het achterste van je broekzak.

Wat leer je tijdens de opleiding Digitale Fotografie?

Stap per stap zal je leren hoe je de perfecte foto vastlegt. Je zal eerst informatie krijgen over alle mogelijke functies op jouw cameratoestel. Daarna leer je hoe je met die functies aan de slag kan om een mooi beeld vast te leggen. Tot slot zal je tijdens deze thuisstudie meer te weten komen over beeldbewerking. Zo kan je jouw beelden digitaal optimaliseren en het uiterste uit de foto halen. Op die manier heb je meteen inzicht in hoe je een professionele foto kan afleveren.

De functies van een spiegelreflexcamera zijn erg divers. Je zal tijdens de cursus meer te weten komen over composities, belichting, dieptes en scherpte. Verder zal je zien welk verschil de witbalans, sluitertijd en ISO kunnen maken wanneer je een foto maakt. Vervolgens ga je zelf aan de slag en zo oefen je meteen hoe je de belichting optimaliseert of de kleurbalans aanpast. Daarna maak je kennis met verschillende softwareprogramma’s waarin je jouw foto’s kan bewerken. Denk maar aan Picasa of Photoshop waarmee je foto’s scherper maakt, rode ogen laat verdwijnen of foutjes mee kan wegwerken.

Wat kan je na de cursus Digitale Fotografie?

 • Je beheerst alle functies op je spiegelreflexcamera
 • Je hebt inzicht in hoe je een goede foto kan vastleggen
 • Je kan een foto optimaliseren in een bewerkingsprogramma
 • Je weet hoe je foto’s mooi presenteert
 • Je kijkt op een andere manier naar je omgeving en je weet wanneer het perfecte moment is om een foto vast te leggen.

Welk beroep kan je uitoefenen met deze opleiding?

Opleiding Digitale Fotografie
Na een cursus digitale fotografie ontvang je een getuigschrift of diploma waarmee je aan de slag kan als professionele fotograaf. Je kan bijvoorbeeld je toespitsen op portretfoto’s, landschapsfotografie en fotografie voor feestgelegenheden zoals huwelijken en communies. Een job als fotograaf beperkt zich niet enkel tot dat, je kan ook verdergaan in productfotografie en daarmee aan de slag gaan in een communicatie- of marketingbureau. Ook blogger of journalist zijn beroepen die binnen de mogelijkheden zitten.

Hoeveel kost een opleiding Digitale Fotografie?

De tarieven van de cursussen Digitale Fotografie verschillen tussen de € 148,90 en de € 995,00. De thuisstudies verschillen erg in prijs omdat ze ook elk een verschillend aanbod hebben. Een cursus die je op weg helpt met de basis van fotografie zal goedkoper zijn dan een cursus die erg inzet op een allround functie als fotograaf. Alle cursussen kunnen gestart worden zonder enige voorkennis. Je hebt enkel een spiegelreflexcamera nodig. Ben je dus gepassioneerd door fotografie en wil je jouw foto’s naar een hoger niveau tillen, dan kan een basiscursus eerder iets voor jou zijn. Wanneer je echt op professioneel niveau aan de slag wil met je camera, dan is een cursus die verschillende modules bekijkt om een allround fotograaf te worden interessanter.

Voordelen van een thuisstudie Digitale Fotografie

 • Je behaalt binnen de 3 tot 12 maanden een getuigschrift/diploma voor de opleiding Digitale Fotografie
 • Je hebt geen voorkennis nodig, maar je moet wel al een spiegelreflexcamera in je bezit hebben
 • Je kan de cursus starten wanneer je maar wil
 • Je bepaalt je eigen studeertempo
 • Je kan de cursus prima combineren met een fulltime job
 • Je krijgt persoonlijke begeleiding van een mentor die je vragen beantwoordt en adviseert
 • Je krijgt realistische opdrachten met feedback op maat
 • Je hebt vaak een gratis proefperiode om te testen of de cursus volledig jouw ding is

Mijnstudie.be

Over ons
Blog
Contact
Privacy