Gezondheidscoach cursussen en opleidingen in één oogopslag

Vergelijk verschillende aanbieders van studies voor Gezondheidscoach

Gezondheidscoach
12 maand | Thuisstudie
€ 828,9
€ 995,00
€ 995,00
€ 995,00
€ 995,00
€ 995,00
€ 995,00
€ 995,00
€ 995,00
€ 995,00
€ 995,00
€ 995,00
€ 1790,00
€ 1790,00

Opleiding en Thuisstudie Gezondheidscoach

Werk je graag met mensen? Heb je passie voor gezondheid? En wil je deze passie graag gebruiken om andere mensen te helpen? Dan is een job als gezondheidscoach misschien wel iets voor jou. Tegenwoordig hebben steeds meer mensen klachten door hun levensstijl: een ongezond leefpatroon, gebrek aan beweging of te veel stress. Als gezondheidscoach moet je een sterke motivatie uitstralen, sociaal zijn en een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebben. Met dit attitude in combinatie met een cursus als gezondheidscoach kan je onmiddellijk aan de slag om mensen te begeleiden en de balans terug te vinden in hun leven.

Wat doe je bij de opleiding Gezondheidscoach?

In de cursus Gezondheidscoach leer je dus voornamelijk hoe je mensen kan helpen om gezonder en fitter te worden door hun levensstijl aan te passen. Het dagelijkse leven wordt steeds meer hectisch, waardoor sommige mensen niet genoeg aandacht besteden aan zichzelf. In deze opleiding Gezondheidscoach leer je over het fysieke en mentale welzijn en hoe je deze bij anderen kan bevorderen. Zo leer je bij over de verschillende barrières die mensen ondervinden en hoe je deze kan verhelpen.

Er wordt hiervoor gefocust op verschillende aspecten. De eerste is voedingsleer, waarbij je leert wat gezonde en evenwichtige voeding is en wat de effecten van verschillende voedingsstoffen zijn op het lichaam. Hierbij komt ook bewegingsleer en dieetleer kijken. Daarnaast leer je ook wellness- en ontspanningstechnieken bij. Je krijgt niet enkel les over meditatie, yoga en Tai Chi, maar ook over baden, massages en aromatherapie. Er wordt ook aandacht besteed aan angst- en stressbestendigheid, aangezien het dagelijkse leven veel stress met zich kan meebrengen. Fobieën, angsten, paniekaanvallen en burn-outs komen allemaal aan bod in deze cursus. Natuurlijk leer je ook hoe je met deze moet omgaan.

Wat weet je na afloop van een opleiding Gezondheidscoach?

Als je de cursus Gezondheidscoach hebt afgerond, weet je alles over gezondheid, zowel op lichamelijk als psychisch vlak:

  • Je leert alles over welzijn, mindfulness, ontspanningstechnieken en angst- en stressmanagement.
  • Je hebt kennis van thema’s zoals voedingsleer, gewichtscontrole en bewegingsprogramma’s
  • Je leert bij over chronische ziekten en pijn, maar ook specifieke aandoeningen zoals diabetes, darmproblemen, glutenintolerantie enzovoort.
  • Je hebt expertise over verslavingen, bijvoorbeeld over rookgedrag en alcoholgebruik.
  • Je hebt kennis over goede lichaamsverzorging en wellness gerelateerde onderwerpen, denk maar aan lichaams- en huidverzorging of natuurgeneeskunde.
  • Je vergaart specifieke gespreks- en coachingsvaardigheden om jouw cliënten zo goed mogelijk te helpen en te begeleiden.
  • Je kan na de cursus je eigen praktijk opstarten, aangezien je leert wat er nodig is om als zelfstandige te beginnen.

Welke beroepen kun je doen na de cursus Gezondheidscoach?

opleiding gezondheidscoach thuisstudieMet deze cursus kan je aan de slag als gezondheidscoach. In eerste instantie kan je dit doen als zelfstandige, maar je kan ook kiezen om in een groepspraktijk te werken met kinesisten, diëtisten en andere gezondheidswerkers.Of je kan kiezen voor een gezondheidsinstituut, wellnesscentrum of coachingbureau. Heb je een passie voor lesgeven? Dan kan je ook workshops geven aan bedrijven en organisatie. Na wat bijscholing en beroepservaring kan je zelfs les gaan geven in scholen en opleidingscentra. Maar ook bij ziekteverzkeringmaatschappijen en mutaliteiten kan je in dienstverband gaan werken. Als laatste kan je ook bijkomende opleidingen volgen, denk maar aan massage of voetreflexologie. Er zijn dus enorm veel mogelijkheden na een cursus als gezondheidscoach.

Mijnstudie.be

Over ons
Blog
Contact
Privacy