Thuisstudies in België: welke zijn er allemaal?

Zin om je op persoonlijk of op professioneel vlak bij te scholen? Of wil je gewoon iets nieuws proberen? Dat kan gewoon van thuis en wanneer jij dat wil! Misschien wil je wel een nieuwe taal leren of een nieuw beroep je eigen maken. Er zijn tal van thuisstudies die dit voor je mogelijk maken. De vraag die je waarschijnlijk hebt: Welke thuisstudies zijn er allemaal en welke zijn het meest geschikt voor mij?

thuisstudies belgie

Er bestaan verschillende organisaties die diverse lespakketten aanbieden om thuis te studeren. Zo bieden ze vaak verschillende beroepsopleidingen aan, taalcursussen, maar ook lespakketten voor hobbyisten. Vaak zijn deze online-opleidingen wettelijk erkend of heb je er zelfs de mogelijkheid om een stage te lopen. Bij de volgende organisaties kan je je makkelijk registreren voor een thuisstudie:

  • Nationale Handelsacademie (NHA)
  • Nederlands Talen Instituut (NTI)
  • Mediaschool
  • Centrum voor Afstandsonderwijs
  • Centrum voor Avondonderwijs
  • Civas
  • Laudius
Aanbod Inhoud Check
NHA 500+ Thuisstudie Bekijken
Laudius 300+ Thuisstudie Bekijken
Centrum voor Avondonderwijs 400+ Thuis of in groep Bekijken
Centrum voor Afstandsondonderwijs 400+ Thuis of in groep Bekijken
Civas 200+ Thuisstudie Bekijken
NTI 500+ Thuis of in groep Bekijken

NHA

De Nationale Handelsacademie (NHA) is een organisatie die al meer dan 85 jaar ervaring heeft in thuislessen. Via hun platform kan je beroepsopleidingen terugvinden die bijvoorbeeld met “Marketing”, “Computervaardigheden” of zelfs “Psychologie en Coaching” te maken hebben. Voor zij die graag een nieuwe taal onder knie willen krijgen of eentje willen bijbenen, zijn er ook diverse taalcursussen. Denk maar aan Arabisch, Italiaans, Zweeds of Chinees.

Tip: er zijn ook een heleboel creatieve cursussen bij NHA zoals aquarelleren of kalligrafie.

Ga naar NHA.be

Laudius

Bij Laudius vind je zo’n 300 erkende thuisstudies die je op elk moment kan starten. Deze organisatie bestaat al 40 jaar waardoor je les krijgt van experten die al jarenlang ervaring hebben in het veld. Dat zorgt ervoor dat de leerstof nauw aansluit bij de praktijk. Zo kan je er niet alleen exotische talen leren zoals het Vietnamees of het Maleis, maar kan je er ook cursussen volgen over “Astrologie”, “Binnenhuisarchitectuur” of “Wijn en Spijs”.

Tip: Bij Laudius hoef je geen stage te lopen tijdens je thuisstudie en kan je de cursus dus zeer goed combineren met je job.
Zin gekregen om jezelf bij te scholen of om iets nieuws te leren? Vergelijk hier het volledige aanbod aan thuisstudies in België en vind de cursus die bij jou past.

Naar Laudius.be

Centrum voor Avondonderwijs

Het Centrum voor Avondonderwijs is de grootste onderwijsinstelling van de Benelux met maar liefst 550 000 studenten wereldwijd. Bij hen start je één van de 350 cursussen op een digitale campus, hun eCampus. Wist je trouwens dat hun populairste opleidingen zich bevinden onder de thema’s “Administratie en Onthaal”, “Psychologie en Therapie”, “Sport”, “Management en Bedrijfsvoering”, “Dierenverzorging” en “Vastgoed”?

Tip: doe je niet graag alleen een cursus? Dan kan je samen met een vriend(in) of familielid een opleiding starten. De tweede die deelneemt aan de cursus betaalt slecht € 99,00 in plaats van de volledige prijs.

Naar centrumvooravondonderwijs.be

Civas

Ook Civas biedt cursussen aan die je perfect thuis kan instuderen op je eigen ritme. Dankzij 15 jaar ervaring zijn ze dé expert in coaching, counseling, psychologie, complementaire therapieën en persoonlijke groei. Via het hun digitale campus raadpleeg je je taken en sta je in contact met vakdocenten die je begeleiden. Hoewel taken niet verplicht zijn, is het wel noodzakelijk dat je ze maakt wanneer je een diploma of certificaat wenst te behalen.

Tip: niet zeker of een bepaalde cursus volledig jouw ding is? Dan kan je een gratis proefles aanvragen en een moment inplannen met een studiebegeleider die je advies geeft.

Naar Civas.be

Mediaschool

Liever je meer specialiseren in fotografie, media of film? Dan kijk je best eens naar één van de 350 thuisstudies van Mediaschool. Doorheen hun cursussen word je opgeleid door professionele docenten. Zo word je in een mum van tijd een expert in “InDesign”, “Creatief Schrijven” of misschien leer je wel de technieken van een “Front End Developer”.

Tip: Mediaschool biedt soms exclusieve kortingen aan zodat je kan genieten van kwaliteitsvolle cursussen aan een lage prijs. Hou ze dus zeker in de gaten!

NTI

Niet alleen NHA, maar ook het Nederlands Talen Instituut (NTI) heeft al enkele jaren ervaring met thuisstudies. Dit instituut startte in 1997 en kwam al snel met interactieve cd-roms die je thuis kon beluisteren. Vandaag kan je maar liefst kiezen tussen 850 diverse opleidingen die gaan van “ICT” tot “Horeca” en “Boekhouden”.

Tip: nieuwsgierig naar welke opleiding bij je past? Je kan op hun website een beroepskeuzetest invullen om de juiste keuze te maken.

Geschreven door Thomas
Als oprichter van deze website tracht ik een zo volledig mogelijk overzicht te geven van alle thuisopleidingen, cursussen en studies die er beschikbaar zijn. Ik probeer zelf ook zoveel mogelijk bij te leren.

Mijnstudie.be

Over ons
Blog
Contact
Privacy